Hur en eventuell gruva påverkar Storsjöns vatten oroar många.

Glädjeyra hos Aura Energy när slopat förbud mot uranbrytning snabbutreds

OVIKEN (JT) Påtryckningarna för en eventuell gruva i alunskiffer vid Storsjön har ökat. Efter regeringens besked om en utredning för att analysera och lämna de förslag som behövs för att åter möjliggöra utvinning av uran i Sverige jublar de två utländska bolag som vill starta gruva.

Publicerad

Det blev glädjeyra hos Aura Energy i Australien över den svenska regeringens förslag om att slopa förbudet mot uranbrytning. 

I ett nyhetsbrev uttrycker de sin glädje över Romina Pourmokhtaris uttalanden härom veckan. "Om EU ska bli den första klimatneutrala kontinenten måste tillgången till hållbara metaller och mineral säkerställas. Vi behöver använda den uran vi har, i stället för att som nu – på grund av det gällande förbudet mot uranbrytning – sortera bort det och betrakta det som avfall". 

I brevet uttrycker de sin starka support till svenska regeringen för arbetet med att tillåta säker och ansvarsfull gruvbrytning av uran i Sverige. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS