Ingemo Månsson, Lars B Johansson och Irene Sandberg ingår i aktionsgruppen som bjöd in till mötet om äldrevården i kommunen. "Vi ger aldrig upp".

Debatt om äldrevården: "Jag vågar inte bo kvar i Bergs kommun"

OVIKEN (JT) Trots en inbjudan med kort varsel och ishalka, hörsammade runt 45 personer inbjudan och tog sig till Orrgården för att diskutera äldrevården i Bergs kommun.

Publicerad

Lars B Johansson sammanfattade vad som hänt under året som gått efter stormötet på församlingshemmet i januari 2023. Aktionsgruppen berättade att de ett flertal gånger fått höra att de har fel fakta, trots att ansvariga i kommunen i efterhand erkänt vissa fel. 

– Men vi har aldrig fått svar på vilka fel de hänvisar till fast att vi har ställt frågan både till Kommunstyrelsen och på Kommunfullmäktige. 

Några av de som var på plats berättade att de avstått från beviljad SÄBO-plats då de blivit erbjuden på annan ort än hemorten. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS