Använd pilarna för att se bildspelet

Torgny Mogren i laget "slocknade herrstjärnor" fick prova på att blåsa pilar på piltavla för höga poäng, vilket han var sisådär nöjd med.
De fyra lagen i Mästarnas mästare diskuterade noga vem som skulle ta vilken gren. Vem var t ex bäst på att väga upp exakt 1.5 kilo i en burk.
I grenen att springa gällde inte snabbaste tid utan två varv med så lika tid som möjligt. Bäst lyckades Jesper Persson med enbart en sekunds skillnad.
Urban Hallquist är en av de ledare som gjorde att samarbetet med Fjällgymnasiet började, något som gjort mycket för både klubb och by. Rickard Åslund, ordförande i Åsarna IK var nöjd med firandet.
Att fylla en burk med exakt 1.5kg grus visade sig inte vara det lättaste.
På utställningen fanns bl a de dräkter som Jens Burman burit under Världscupen och OS.
Besökare passade på att titta på den utställning som var på Åsarna bygdegård.
Poängen i varje gren skrevs noga upp på en tavla för publiken att se.
Några av de nya skidstjärnorna som fanns på plats när Åsarna IK firade 100 år. Sven Leander, Jesper Persson och Axel Åslund.
Klotet, gjord av Leif Wikner, som kommunen förärade Åsarna IK med. Gjord med mycket symbolik av 100 år gammal gullregn.
Jyrki Ponsiluoma, Fredrik Malmgren och Mattias Persson tittar i material från SM -97 där Fredrik tävlade och de andra två var ledare.
Många passade på att följa den med lite humor ihopsatta tävlingen Mästarnas mästare. Självklart fanns även sjukvården på plats om det skulle behövts.
Självklart fanns Tomas Wassberg på plats när Åsarna IK fyllde 100 år. Dock fanns inga av hans medaljer på plats utan alla medaljer vunna av åkare för Åsarna IK var avfotade istället.
Rickard Åslund, ordförande i Åsarna IK tar emot Berg kommuns gåva av Lena Kjellsson (C),
I grenen att såga en pinne till 110cm tävlade Sanna Hallberg Petersson för laget "slocknade damstjärnor". Conny Lindahl såg till att allt gick rätt till.
Thord Eric Nilsson visar den bok om Åsarna IK som han varit om om att uppdatera.
Åsarnas OS- och VMmedaljörer, målad av Renée Persson Livh, fanns att köpa signerad och i numrerad upplaga om 100 stycken.

Åsarna IK 100 år – se firandet i ett fotoreportage

ÅSARNA (JT) I helgen firade Åsarna IK 100 år och det gjordes rejält. JT:s fotograf fanns på plats.

Publicerad Senast uppdaterad

Under dagen visades en utställning på bygdegården med allt från artiklar och foton till tävlingskläder. En uppdaterad upplaga om Åsarna IKs historia, precis från tryckeriet, såldes av redaktören för boken, Thord Eric Nilsson. 

Mästarnas mästare avgjordes genom fyra lite mer humoristiska grenar där tävlande var uppdelade i herrstjärnor, damstjärnor, slocknade herrstjärnor och slocknade damstjärnor. Vann gjorde herrstjärnor, tätt följd av slocknade damstjärnor. 

Ordförande Rickard Åslund fick ta emot en gåva av Bergs kommun där symboliken i Leif Wikners klot gjord av hundraårigt gullregn var lätt att förstå. Föreningen är unik med allt engagemang, berättade Åslund. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS