Oppositionsrådet i Berg, Daniel Danielsson (M) förstår inte varför byggnation av en förskola vid Klövsjö skola inte tas fram som ett alternativ.
Oppositionsrådet i Berg, Daniel Danielsson (M) förstår inte varför byggnation av en förskola vid Klövsjö skola inte tas fram som ett alternativ.

Alternativ byggplats för förskola i Klövsjö bortröstad – politisk strid mellan S och M

KLÖVSJÖ (JT) Klövsjö skola omgärdas av hagar och ängar. Här har Moderaterna föreslagit att den planerade förskolan bör byggas om det går. En plats som de menar skulle var ekonomiskt bättre i förlängningen och säkrare för barnen då det ligger längre från genomfartsleden i Klövsjö.

Publicerad

Den sjätte juli i år höll utbildningsnämnden i Berg ett extra möte angående förskolan i Klövsjö. En enig utbildningsnämnd beslutade om fortsatt utredning av möjligheterna till en permanent lösning vid den nuvarande skolbyggnaden.

Den sista augusti inkom det till utbildningsnämnden ett initiativärende av Socialdemokraterna med målet att upphäva beslutet. Vid omröstningen ändrades beslutet vilket gör Moderaterna upprörda då de anser att alternativet bör utredas då de ser många effektiva besparingar med att bygga vid nuvarande skola.

– Redan när vi fick höra om planerna lyfte vi att varje del måste utredas. Men majoriteten köpte mark av kyrkan vid ICA och gick all in där. Vi har hela tiden sagt att vi måste utreda andra alternativ också.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS