76-årige Gösta längtar efter grannar – bor ensam kvar på ett tomt Fjällglimten

MYRVIKEN (JT) I snart ett år har Gösta Näs 76 år bott ensam på Fjällglimten, ett fd SÄBO i Myrviken. I den lilla lägenheten med ekande tomma korridorer utanför har Gösta levt med tystnad förutom hemtjänstens och vänners besök. Något som enligt Gösta själv gjort att han nu blivit sämre.
– Jag har hoppats att de tomma lokalerna skulle börja befolkas.

Publicerad Senast uppdaterad

De är 17 månader sedan Bergs kommun tog beslutet att lägga ner Fjällglimten SÄBO i Myrviken. Det är nästan ett år sedan de boende i princip tvångsförflyttades till andra boenden i kommunen, med längre avstånd från nära och kära. 

Men en vägrade flytta, Gösta Näs bestämde sig för att stanna kvar och då hyreskontrakten inte var bundna till vårdavtalet fick han bo kvar. JT hälsade på Gösta förra sommaren, redan då funderade han på vad det kostar kommunen att ha allt tomt så länge, kostnaden för tomhyror var ju en av orsakerna det stängdes ner, även om just Fjällglimten alltid var i princip fullt. 

Protesterna om Fjällglimtens nedläggning har sedan dess varit många och stora summor har lagts på renovering. Nya boendet blir ett trygghetsboende dvs ett boende för 65+ utan krav på vårdbehov. Första inflyttning planerades till oktober -23 men har sedan förlängts i omgångar för att nu vara april i år. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS