– Det som irriterar mig mest är Telias inställning, att de inte går ut och berättar om de problem som är verkliga för oss som bor här på landsbygden, säger Bengt Karlström, kassör i Skålans Byalag.

Skålanborna irriterade på Telia

BERG (JT) Nu reagerar Skålanborna på Telias problem med mobiltelefonin i Bergs kommun den senaste tiden. Vid två längre perioder har det inte gått att använda vare sig mobiltelefoner eller mobila internetuppkopplingar i stora delar av Bergs kommun.

Publicerad

– Det är dålig information från Telias sida. De borde tidigt gått ut via media och informerat om läget redan vid första avbrottet för tre veckor sedan, säger Bengt Karlström, kassör i Skålans Byalag.

Mellan 25 och 27 november samt från 9 till 13 december har problem med en nedfallen kabel och kabelbrott i samband med det drabbat Telia och därmed ett stort antal mobilabonnenter i Bergs kommun.

– Vår tankanläggning här i Skålan och även den i Ljungdalen har betalkommunikationen via mobilnätet och följden blev att det inte gick att tanka under dessa perioder. Även trygghetslarm går via mobilnätet och det är olyckligt, menar Bengt och fortsätter. Vår obemannade dygnetruntöppna butik, Handlarn i Skålan, fick problem då folk inte kom in via sina mobiler och bankid. Vi var dit och släppte in kunder manuellt.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS