Anders Nääs från Ovikens travklubb vid det inrasade stalltaket.

Mycket jobb för travförening efter takras på Ovikentravet

OVIKEN (JT) Taket på stallet på Ovallatravet rasade in på grund av stora mängder snö och hård vind förra veckan. Det kom som en chock för styrelsemedlemmen och allt-i-allon i Ovikens travklubb Anders Nääs när han kom dit på morgonen.

Publicerad

–Jag fick blinka med ögonen flera gånger innan jag förstod att det var sant. Jag blev förfärad, det har ju stått så länge och klarat många vintrar, sade han.

Det var tur i oturen att det bara är hästar där när det är travtävlingar på sommaren, och inget djur eller någon människa kom till skada. Stallet byggdes 1973, och travbanan invigdes 1970. Nu är det ett försäkringsärende.

–Förmodligen får vi riva hela den gamla delen och bygga nytt. Det behövs nya takstolar och nytt tak. Det finns ingen prognos när försäkringsärendet är klart, men iallafall inte förrän efter helgerna. Att det kommer att kosta lite, det är klart. Det har varit en skadereglerare från Länsförsäkringar här och tittat på skadan. Vi tror och hoppas att vi kommer att klara det här, sade Anders.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS