Trots problem med rösten gav Jon Henrik publiken en upplevelse, som tyvärr det mycket dåligt inställda ljudet förstörde till stor del.

Jon Henrik lockade storpublik i Oviken - dåligt ljud fick publik att gå ut

OVIKEN (JT) Biljetterna till Jon Henrik Fjällgrens konsert i Ovikens nya kyrka sålde slut snabbt och många försökte få tag på biljetter efteråt. Jon Henriks vackra jojk dämpades dock tyvärr av att ljudanläggningen och kyrkans akustik inte var i synk vilket gjorde att flera valde att gå ut ur kyrkan efter några låtar.

Publicerad Senast uppdaterad

630 biljetter var sålda innan konserten och kyrkan var full när alla tagit plats. Jon Henriks jojk berör som alltid, inte minst den sista under konserten som var tillägnad hans vän som vilar just vid Ovikens kyrka.

Med sig hade han fem duktiga musiker, Simon Stenström, Oskar Hagsten, Philip Hallgren, Fredrik Jangdin och Tobias Ljunggren, där flera av dem hade bra sångröster och fick möjlighet att använda det under egna sololåtar. Som en besökare sade, "hade varit värd en helt egen konsert".

Arrangör var JHF Event, som skötte ljudet själva. Tyvärr förstörde just ljudet en stor del av konserten för ett flertal. Ljudanläggningen var dåligt synkad med kyrkans akustik, vilket gjorde att prat och sångtexter försvann i basljuden på flera ställen i kyrkan. Bäst fungerade det vid enbart jojk och med akustisk gitarr som komplement. Många upplevde att ljudet var inställt för en utomhuskonsert vilket inte fungerade i denna kyrkas egna fantastiska akustik.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS