Utbyggnad är planerad, men inte den närmaste tiden. Först ska butiken uppdateras. – Man tar det förståndigt och gör de man har råd med, säger Kurt Jonsson.

ICA i Svenstavik investerar – långsamt men säkert

SVENSTAVIK (JT) ICA i Svenstavik ska byggas ut, det ryktet rullar runt i bygderna i Bergs kommun. För att höra vad som är sant i ryktet kontaktade JT handlaren Kurt Jonsson.

Publicerad Senast uppdaterad

– Det är ett felaktigt rykte, jag gjorde ritningar runt 2017 och har förberett, jag köpte grannfastigheten, Landéns. När jag känner att jag har muskler och viljan att genomföra en utbyggnad har jag 322 kvm, utan att behöva bygga upp något. Men det ligger fortfarande som ett mål längst fram i fem års planen.

I stället har Kurt uppdaterat i butiken.

– Styrelsen sade till mig att om jag gör en stor utbyggnad och samtidigt konverterar frys och kylar, sådant man måste göra pga nya miljökrav, så blir det väldigt mycket pengar. Man tar det då förståndigt och gör de här konverteringarna, ser till att man har råd med det. Först kylar och frysar, sedan nästa steg, man kanske byter kassalinje eller burkautomat. Investerar i befintlig fastighet, så har man sedan i stort sett bara en utbyggnad där man köper enkla hyllor, gör väggar och tak.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS