– Felet orsakades av Svenska kraftnät men enligt ellagen utgår ingen ersättning. Men det är klart att vi vill att Svenska Kraftnät ska ta kostnaden för det som uppstått, slår Jörgen Mattsson fast, VD för Bergs Tingslags Elektriska AB. Foto: Anton Eriksson

Stora problem efter lördagens strömavbrott i länet

BERG/HÄRJEDALEN (JT) Flera hundra elkunder i Bergs kommun har fortfarande problem med elleveranserna. Detta då deras elmätare, av en äldre modell, gått sönder när strömmen kom åter efter lördagens strömavbrott i stora delar av Bergs kommun och Härjedalen.

Publicerad Senast uppdaterad

Vi har haft två stormar som påverkade oss ganska mycket. För ett år sedan hade vi ett långvarigt elavbrott under 24 timmar, men då fick vi reservmatning från JKAB och Härjeåns kraft. Men annars är detta det värsta som drabbat BTEA:s kunder i modern tid, säger Jörgen Mattsson VD för Bergs Tingslags Elektriska AB, BTEA.

Vad ska era elkunder göra som fortfarande har problem med elen?

Det viktigaste nu är att kunderna anmäler om deras mätare är ur funktion och därmed att elleveransen saknas eller är begränsad. Det är olika hur det ser ut, en del kunder kan ha en eller två faser kvar. Det är ju varmt ute så ingen behöver frysa men det stora problemet för hushållen är kyl och frys, menar Jörgen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS