Att en gruva vid Storsjön berör alla oavsett var man bor var alla eniga om. Russ Murtagh, Västeråsen, Ullis Nilsson, Irene Sandberg och Kjell Hagermo, Åbbåsen, Katarina Lundqvist, Hackås, Anna Norlén, Västeråsen, Karin Hellner, Orrviken, Lars Banck, Önsta, Stig Hoffner, Åbbåsen, Ulla Salomonsson och Lena Fernlund, Västeråsen, Kathryn Banck, Önsta, Jenny Persson, Bölåsen/Gällö, Anna Karlsson, Åbbåsen och Bertil Nilsson, Vattjom.

Motståndet mot gruva vid Storsjön växer

OVIKEN (JT) Risken för gruva i stora delar av Bergs kommun och även Åre kommun blir större och större. Vad har boende gjort hittills och vad tänker de om framtiden? Vad kan man göra för att stoppa gruvdriften som i princip ingen vill ha.

Publicerad

När JT möter de som samlats vid Vattjoms brygga, ligger Storsjön blank, elden är tänd och kaffe serveras. Engagerade har tagit sig till platsen för att börja organisera sig i större format.

– Otroligt att man överhuvudtaget funderar på ett stort dagbrott nära ett vatten viktigt för så många, säger Jenny Persson, ursprungligen från Bölåsen. Jag tycker att alla som bor runt Storsjön borde vara medvetna om det, vi behöver synas och höras, annars finns vi inte och är lätt att köra över.

Anna Karlsson och Kjell Hagermo är nya fastighetsägare i Åbbåsen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS