Lars Rådström är bankchef på Länsförsäkringar Jämtland.

RUT-avdragen i länet ökar mest i hela landet - särskilt utmärker sig Ragunda och Berg

LÄNET (JT) De skatteavdrag som är möjliga för hushållsnära tjänster genom RUT-avdrag (Renhållning, Underhåll och Tvätt) har ökat med 27 procent i Jämtland. Det är den största ökningen i hela Sverige.

Publicerad Senast uppdaterad

Totalt gjordes RUT-avdrag på 50 453 620 kronor i länet under år 2021, vilket alltså är en ökning med 27 procent jämfört med året innan.

I vissa kommuner har ökningen varit ännu större, särskilt utmärker sig Ragunda (+71 procent) och Berg (+65 procent) men även Åre (+41 procent) och Bräcke (+37 procent) noterar en relativt stor förändring. I övriga kommuner var ökningen mer modest. Krokom (+29), Östersund (+24), Härjedalen (+23) och Strömsund (+2).

Troligen har pandemin haft en stor inverkan på ökningen av RUT-avdrag. I stället för utlandsresor har hemmet och fritidsbostaden prioriterats. Det är även många som köpt och sålt bostad, de mest populära avdragen är för flytthjälp och flyttstädning.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS