Rasmus Åsell har svårt att förstå hur branschen ska klara de höga dieselpriserna.

Snöplogning förlustaffär när bränslepriserna chockhöjs – åkare överväger lägga ned

OVIKEN (JT) Tidigare har vi varit ganska bortskämda i Jämtland. Vi är vana vid att det plogas relativt fort när det har snöat så vi kan transportera oss lätt till arbete och annat inplanerat. Oavsett var vi bor. Med de skenande dieselpriserna kan det vara slut på det snart. Med de ökade kostnaderna funderar många företag på att sluta att ploga.

Publicerad

Med de ökade kostnaderna funderar många företag på att sluta att ploga. En av de som är oroad är Rasmus Åsell som driver Jämtlands Vägservice & Entreprenad i Side, Oviken sedan 2013.

Nu när det blåste och regnade i en vecka så tankade vi för 375 000 på fem dagar. Då måste du även kunna höja dieselkrediten men bränslebolagen vill inte höja hur mycket som helst. Skulle vi gå omkull är det ju de som förlorar på det.

Åsell förklarar att i slutändan är det de enskilda åkerierna som får stå för kreditriskerna. Fakturering till kund sker efter 30 dagar med 30 dagars betalningstid.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS