Fri skolfrukost föreslås i Berg

BERG (JT) En stor del av eleverna äter inte frukost och bristande näringsintag på morgonen kan leda till sämre skolresultat.

Publicerad

Den politiska majoriteten vill därför utreda möjligheten att införa gratis frukost. Det är socialdemokraterna och centerpartiet som nu går samman och föreslår att utbildningschefen får detta utredningsuppdrag att se över möjligheten att erbjuda alla elever i kommunens grundskolor samt Fjällgymnasiet gratis frukost, samt lunch under skollov.

Bakgrunden är att endast 63 procent av eleverna äter frukost varje dag och studier visar att barn som inte äter frukost har svårare att koncentrera sig i skolan. Utredningar visar att en av tre elever i grundskolan ofta börjar skoldagen utan att först ha ätit frukost och i gymnasiet har den andelen ökat till en av två.

En orsak som ofta anges är aptitbrist på morgonen, därför kan det vara ett bra alternativ att erbjuda frukost senare under dagen då eleverna fått mer aptit.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS