Anders Nesterud, Oviken: – Ja, jag reser mycket i jobbet och bor på landsbygden. Det är långt att åka vart man än ska. – Inte på rak arm så. Man försöker väl på bilskatten men det är ju bara lite, typ 300 kronor om året. Det är skit detsamma.

Höga bränslepriserna slår hårt mot glesbygden – vad tycker landsortsbilisterna ska göras?

MYRVIKEN(JT) Vi ställde dessa frågor till fem personer som vi träffade på vid bensinmacken i Myrviken.1. Påverkar den kraftiga höjningen av bränslepriserna dig personligen? 2. Har du någon idé hur vi i glesbygd med dålig kollektivtrafik ska kunna kompenseras för dyrare kostnader?

Publicerad

Lars Durling, Vaxholm:

– Man tänker mer på att minska ner på småkörandet. Det kommer inte att påverka våra turer upp till lägenheten i Åre. Jag kör fortfarande diesel och kan inte tänka mig en elbil för att köra 70 mil med och behöva stå i kö i Sundsvall på en laddstation. Jag kan tänka mig att ha en elbil som andrabil hemma. Jag tycker det är hemskt att priserna blivit så höga, att vi i Sverige höjer för att vi ska blanda i massa olika saker som kostar extra. Vi tror att vi ska kunna påverka världens miljöproblem med att blanda ut vår diesel, med våra 10 miljoner invånare. Löjligt.

– Har man långt till jobbet och inga val så varför inte rabatt på dieslar eller avdrag. I Stockholm kan vi ju resa hur långt som helst för 38 kronor. Så en viss avdragsrätt, mer än det som redan finns. Generellt behöver vi inte höja bensinskatterna när vi vet att priserna är så höga ändå.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS