P Danjelsa med Johan och Linda Forss var några av artisterna under minneskonserten.
P Danjelsa med Johan och Linda Forss var några av artisterna under minneskonserten.

Värdigt och folkfyllt till minne av Ewert Ljusberg

ÖSTERSUND (JT) Musik, tal och flaggviftande blev det till minne av Republiken Jämtlands president Ewert Ljusberg (1945-2021). Många hade slutit upp till en konsert och värdig minnesstund på Stortorget under söndagseftermiddagen.

Publicerad Senast uppdaterad

Stortorget var nästan fyllt av folk som samlades för den en timme långa minneskonserten och det blev uppehåll i det annars lite regniga vädret. Konferencier var Karin Härjegård som även framförde sång och förklarade hur hon liksom Ewert Ljusberg hade betydelsefulla rötter i Hede. Därefter blev det Emil Zackrissons tur, kompad av pappa Patrik Zackrisson som spelade och sjöng “Jag ger dig min morgon” av Fred Åkerström.

Anknytning till Hede hade även ett finstämt musikstycke framfört av trubaduren Robin Djusberg. Sedan blev det mer internationella tongångar men i en jämtländsk tappning när P Danjelsa framförde ett rap-inspirerat stycke tillsammans med Johan. Här var publiken verkligen med på noterna och vevade med händerna. Med på scenen var även Linda Forss, som sedan uppträdde solo med sång och gitarr och fortsatte på den mångkulturella tråden då hon bland annat förklarade att “mae” betyder “vi” även på persiska.

JonHenric Anderssons jojk fogade andra delar till det kulturella spektrat liksom Peder Persson och Peder Halvarsson, som framförde hälsningar till publiken från HP Burman.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS