Minskad befolkning ger tomma lägenheter i Strömsund

STRÖMSUND (JT) Den minskande befolkningen ställer till problem för Strömsunds kommun. Trots att Strömsunds Hyresbostäder har många tomma lägenheter runt om i kommunen så har kommunfullmäktige fattat beslut om att inga hyreshus ska rivas.

Publicerad Senast uppdaterad

Till en del har situationen räddats genom att Migrationsverket eller kommunen har kunnat ge boende åt flyktingar, idag särskilt åt ukrainare. Allt är sårbart, och alla politiker har ett jobb med utmaningar för hur den nedåtgående befolkningstrenden ska mötas.

–Det är ett jättedilemma hela tiden. Hur ska vi rusta för framtiden? Vi vill inte avveckla och vi måste utveckla kommunen. Jag tror att problembilden är klar för alla partier och att vi är överens om vad som måste göras, säger Karin Näsmark, ordförande i Strömsunds Hyresbostäder, kommunens allmännyttiga bostadsföretag.

Under kort tid har det blivit många uppsägningar i Strömsund där bolaget i skrivande stund flaggar för 21 lediga lägenheter. Samtidigt finns det i Backe 5, Gäddede 8, Hammerdal 10, Hoting 10 och i

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS