Therese Kärngard (S)

Antalet invånare i Berg fortsätter öka

BERG (JT) Preliminära siffror anger att det nu bor 7199 personer i Bergs kommun. Det är systemet Procapita som anger denna befolkningssiffra för sista december, men ännu återstår den slutkorrigerade versionen från SCB som kommer i slutet av februari.

Publicerad

Flera undersökningar visar att Bergs kommun är en bra kommun att leva, bo och verka i. Kommundirektören Ralf Westlund pekar på att detta följs av att befolkningen ökar:

– Det är ett mål som alla kommunens verksamheter har att jobba vidare med. Det krävs insatser kopplat till många områden för att fortsätta vara en totalt sett attraktiv kommun att bo, leva och verka i. Det är också ett mål som är förhållandevis enkelt och tydligt att följa upp, säger han.

- Vi behöver fortsätta öka vårt invånarantal för att kunna fortsätta utveckla vår kommun och vår välfärd, säger kommunalrådet Therese Kärngard (S) som även vill framhålla vikten av att inte bara fokusera på inflyttning utan även på att få de som redan bor i kommunen att stanna kvar.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS