Spring! Spring! Foto: Inger Kraft Etzler

Bäverloppet drog 235 deltagare – populärt lopp bidrar till ungdomsverksamheten

ROSSÖN (JT) Det blir simskola i Rossön också i år, trots att bidraget från Strömsunds kommun uteblir. Nu anordnas det igen med barn och unga i fokus för Rossöns IF som genomför simskolan i egen regi.

Publicerad

I Rossön bor det cirka 50 barn i åldrarna 0 – 18 år. Förmodligen var de flesta i farten när det årliga Bäverloppet drog i gång på lördagen.

–Alla pengar vi får in genom våra arrangemang som skidtävlingen Sigvard Jonssons minne, bingot på sommaren och Bäverloppet går till ungdomsverksamheten. Vi vill att det ska vara gratis för de unga. Idag på Bäverloppet är det många som är engagerade för att få deltagare och åskådare, säger Torwald Claurensson, ordförande för Rossöns IF.

Det var gott om publik och det var många tävlande i Bäverloppets olika klasser. Barn och ungdomar i åldrarna 0-14 år sprang runt fotbollsplanen på Rossöns IP med anor från 60-talet då timmerflottningen hade en uppställningsplats för båtar där. Gräs och grus gav en blandad löpning, men att alla små gav allt de kunde syntes när de ramlade i mål för att få en medalj och ett litet pris. En viktig händelse i Rossön kan genomföras tack vare de många frivilliga som ställer upp. Förberedelserna krävde uppemot 50 personer och på själva tävlingsdagen var ungefär halva den styrkan på plats. Start och målgång, prisutdelning, saftstånd, kiosk och servering med hamburgare.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS