Ung Reporter

Otis Färggren och Daniella Leijon representerar Lillsjöskolan klass 5B

Lillsjöskolan vann över Ås skola i tredje kvartsfinalen

JÄMTLAND (JT) Lillsjöskolan klass 5B tog hem segern i den tredje kvartsfinalen av Vi i Femman 2022. Klassen representerades av Otis Färggren och Daniella Leijon.

Publicerad
Lillsjöskolan klass 5B är klara för andra semifinalen i Vi i Femman 2022

Motståndarlaget var Ås skola 5B. Det första laget i Vi i Femman som inte bestod av en tjej och en kille, utan två killar i stället. För i år har man avskaffat den gamla regeln av att ha den bäst presterande killen och den bäst presterande tjejen från uttagningen som representant. I stället kör man bara på de två bästa.

Lillsjöskolan tog ledningen på en gång med fyra poäng mot Ås två. Den tvåpoängiga ledningen höll i sig över ett antal moment. Vi fick även se den första nollpoängaren från båda lagen i Vi i Femman Jämtland för i år. Från en A och B fråga om hundar.

–Den frågan var svår, vi hade inte en susning men det hade inte motståndarna heller, säger Otis Färggren från Lillsjöskolan.

Lillsjöskolan i Odensala.

Efter den fadäsen ökade Lillsjöskolan klass 5B sin ledning från två till fem poäng mer än Ås efter momentet Vad kom först? Framme vid stegen var ställningen 21-16. Vid åttapoängsnivån ropade Ås skola att de hade svaret. Tyvärr fick killarna hjärnsläpp och över frustrerade muttranden fick de till slut säga att de inte hade ett svar. På nivån under knep dock Lillsjöskolan svaret, Greta Thunberg, och avslutade matchen med ställningen 26-16.

Lillsjöskolan 5B är alltså redo för semifinal nummer två på onsdag och kommer att få möta antingen Prolympia eller Stamgärde skola.

Se intervju med Otis och Daniella på Jämtlands Tidnings hemsida och på Youtube.

Powered by Labrador CMS