Ung Reporter

Run of Hope är ett lopp som passar hela familjen. Foto: Åsa Häggström

Run of Hope i Åre samlade pengar till Barncancerfonden

ÅRE (JT) I helgen anordnades ett lopp i Åre för att samla in pengar till Barncancerfonden. Det var Vitamin Well som arrangerade tillsammans med Barncancerfonden.

Publicerad Senast uppdaterad

Run of Hope är ett lopp som vem som helst kan starta runt om i landet. Det är ett lopp som passar hela familjen och som både ger en upplevelse för deltagarna samt bidrag till Barncancerfonden. Den 17 september var det dags för ett Run of Hope-lopp i Åre.

Höstvädret bidrog med sol till deltagarna som startade på Åre torg. Foto: Åsa Häggström

Jennie Ryde är en tvåbarnsmamma med en son på jorden och en dotter i himlen. Hon har gått igenom det inga föräldrar, syskon eller nära vänner ska behöva gå igenom. För drygt ett år sen förlorade Jennie sin dotter till cancern. 

Hon vill göra det hon kan för att förebygga att fler barn drabbas av den hemska sjukdomen. När hon fick nys om att man kunde arrangera ett lopp via Run of Hope för att dra in pengar till Barncancerfonden kändes det som en självklarhet att hon skulle vara med.

Alla åldrar kunde vara med och delta. En av de yngsta deltagarna var Milan Sandell, 2 år. Foto: Åsa Häggström

– Det har blivit lite av en hjärtefråga för mig, berättar Jennie.

 

Jennie säger att hon och hennes man redan hade tankar på att vara med i loppet när Othilia levde men att det var svårt att veta hur vardagen såg ut.

– Det kändes ännu viktigare, nu när det blev som det blev, att faktiskt göra det och inte bara ha det i tanken.

Lukas och Axel tyckte att det var roligt att springa och samtidigt göra en god gärning

Många som står Jennie och hennes familj nära är gärna med och hjälper till på olika sätt även om alla inte kan springa loppet. Hon menar också att många tycker det är ett bra initiativ.I söndags var det dags för Run of Hope-loppet med start på Åre torg. Det fanns tre varv att välja mellan, 5 km, 3 km och ett barnvarv som är 1,3 km. Priset för att delta är 100, 200 eller 300 kr. Det beror på hur mycket man vill betala. För att springa loppet behöver man anmäla sig, men Jennie säger att det tyvärr är få som gjort det.

Maja, som brinner för barn och deras mående, ville gärna vara med och bidra. Foto: Åsa Häggström

– Det är många som sagt att de kommer men som inte har anmält sig.

Jennie vet av egen erfarenhet att en del kan vänta till sista minuten med att anmäla sig för att undvika förhinder. Hon menar att det även går bra att anmäla sig på plats.

Jennie vill poängtera att målet med loppet är att skapa ett roligt event för hela familjen och samtidigt samla in pengar som går till Barncancerfondens viktiga arbete. Hon hoppas på att det ska dyka upp fler deltagare.

Vitamin Well Run of Hope i Åre blev ett lyckat och glädjefyllt arrangemang. Foto: Åsa Häggström

Till föräldrar som lever med ett sjukt barn vill Jennie uppmana att njuta av stunderna som ges.

– Även om det är tufft och jobbigt så finns det alltid ljusglimtar.

Hon berättar att hon och hennes familj verkligen såg till att ta vara på tiden de hade även när de bodde på sjukhus. Hon säger att hon är glad över de fina minnen som de hade med Othilia.

Samtliga deltagare fick medalj och en läskande Vitamin Well vid målgång. Åsa Häggström
Vitamin Well var huvudsponsor till Run of Hope i Åre. Foto: Åsa Häggström

 

Huvudloppet bestod av en varierande runda på 5 kilometer

 

Powered by Labrador CMS