Svante Westin konstaterar att nu får vi vänta och se om det blir något av det här, men vi skulle gärna samarbeta med bolaget om de skulle vara intresserade.
Svante Westin konstaterar att nu får vi vänta och se om det blir något av det här, men vi skulle gärna samarbeta med bolaget om de skulle vara intresserade.

Fiber till Backe – men tätorten får vänta

BACKE (JT) Strömsunds bredbandsstrategi ska tas upp i kommunfullmäktige. Svante Westin har jobbat för att få fiber grävt i Backe. Bolaget Open Infra Core AB sökte och fick bidrag på 55 miljoner kronor för att gräva fiber på landsbygden i Strömsunds kommun, något som Svante Westin välkomnar, trots att det bakbinder hans eget arbete för fiber i tätorten.

Publicerad

På dagordningen inför kommunfullmäktige i Strömsund ligger ett yrkande om uppdaterad bredbandsstrategi. Detta eftersom strategin fastställdes i april 2013. Yrkandet är en tjänsteskrivelse från kommunstyrelsens arbetsutskott med underlag att ha hela Strömsund uppkopplat till år 2025.

Förslaget yrkar på följande tillägg:

“Utbyggnad av bredband på landsbygden förutsätter ett stort lokalt engagemang i kombination med bidragsmöjligheter och kommunal medfinansiering.”

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS