Ung Reporter

Över hundra föräldrar och barn passade på att delta i invigningen av den nya pumptrackbanan i Backe.
Över hundra föräldrar och barn passade på att delta i invigningen av den nya pumptrackbanan i Backe.

Invigningen av Backes cykelpark lockade många

BACKE (JT) Den gångna helgen var det äntligen dags för den officiella invigningen av Backe Bike Park. Över hundra intresserade barn och föräldrar passade på att vara med på invigningen.

Publicerad

En cykelpark belägen i Backe, som välkomnar alla cykel intresserade oavsett ålder och erfarenhet. Pumptracken är en asfalterad bana med olika gupp och svårighetsnivåer, något som uppskattats mycket bland främst ungdomarna i området.

Projektet är ett samarbete mellan Fjällsjö Framtid, Backe idrottsförening, Backe event, Fjällsjö bioenergi AB och Strömsunds kommun. Föreningen Fjällsjö Framtid jobbar med olika projekt gällande bostäder, nyföretagsamhet och service inom Fjällsjöområdet, för Fjällsjös överlevnad och utveckling.

När det kom in ett önskemål från bygdens ungdomar angående en cykelbana, så väcktes idén och blev något som Fjällsjö Framtid ville skapa.

Det var en rusning av barn som ville prova på den nya banan Från invigningsdagen i Backe.
Det var en rusning av barn som ville prova på den nya banan Från invigningsdagen i Backe.

När önskemålet kom in började vi titta på hur man skulle kunna finansiera detta. Med hjälp av Arvsfonden och Leader3sam så blev det vid årsskiftet att detta kunde vi genomföra. I våras drog bygget av parken i gång, och i juni då asfalteringen av pumptracken var lagd så hade vi en smygöppning. Sedan dess har det under sommarn byggts på delar på banan hela tiden, och nu i samband med invigningen så är banan komplett, berättar Linnea Bergström från Fjällsjö Framtid.

Under hela detta projekt har vi haft med ungdomsgruppen Backe Bike Park, sju ungdomar som varit med att fatta beslut och haft chans att framföra vad de önskat. Målet var att skapa en plats där byns ungdomar skulle kunna hänga i stället för att vara ute och flänga på byn. Det är en säker plats där man gemensamt kan umgås och cykla tillsammans, fortsätter Linnea.

Trots det dåliga vädret så tog sig minst 100 personer till invigningen, nyfikna och intresserade av den nya cykelparken. På plats fanns fikaförsäljning och lotteri, barn och ungdomar fick även möjlighet att själva prova på kickbike och skateboard. Dessutom genomfördes det en tävling där vinnaren fick möta den svenska elitcyklisten Elina Davidsson som var på plats och gästade. Hon fick visa upp sina kunskaper och dessutom lära ut lite tips och trix till barnen, vilket uppskattades.

Elitcyklisten Elina Davidsson visade upp sina kunskaper under invigningsdagen.
Elitcyklisten Elina Davidsson visade upp sina kunskaper under invigningsdagen.
Powered by Labrador CMS