Det är så många enskilda avlopp i Strömsunds kommun att det tar 80 år emellan kontrollerna, berättar Tomas Hedin, miljö- och hälsoskyddsinspektör.

Enskilda avlopp kontrolleras vart 80:e år – kommunen: “Har inget bättre system”

STRÖMSUND (JT) De enskilda avloppen i Strömsunds kommun är så många att varje enskilt avlopp i genomsnitt får tillsyn vart 80:e år.

Publicerad

Det finns cirka 4000 enskilda avlopp i kommunen, och i arkivet på Miljö och bygg finns avlopp från 1950-talet som är godkända.

– Det är fel att använda begreppet godkänd, de får ett tillstånd för fortsatt användning. Vi godkänner inte de enskilda avloppen, utan vi gör en bedömning att det för närvarande inte krävs några åtgärder. Det är inte säkert att de är tip top för det, man kan göra felbedömningar, säger Tomas Hedin, miljö- och hälsoskyddsinspektör.

Entreprenören som utför slamtömningen avlämnar en rapport utifrån vilken kommunen bestämmer huruvida en tillsyn behöver göras.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS