Även Tidöväljarna vill att klimatmålen nås

Stort stöd för mer kraftfull klimatpolitik.

Klimatpolitiska rådet sågar regeringens handlingsplan för klimatet. Planen ger inte svar på hur Sverige ska nå sina eller EU:s klimatmål. Och regeringens påstående att den leder till nettonollutsläpp 2045 är missvisande och brister i saklighet, enligt expertrådet. Detta sprider knappast tillförsikt. 

Två av tre svenskar säger att de är ganska eller mycket oroliga för klimatet, visar en ny opinionsundersökning. Vi kan alla minska våra klimatavtryck genom vår konsumtion, men vi kan inte var och en investera i järnvägen eller göra en grön skatteväxling. Det här förstår svenskarna. 

Tre av fyra tycker att det är viktigt att regeringen för en politik som gör att Sverige når klimatmålen. Även en klar majoritet bland Tidöväljarna anser att målen bör nås. Samma sak gäller globalt. En ny vetenskaplig studie visar att 89 procent av världens befolkning vill se tuffare politiska beslut på klimatområdet. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS