Vasilij Ivakin, Platschef betong, Strömsund

Virkesbrist hot mot stora byggföretag i Strömsund

STRÖMSUND (JT) Efter årets semestrar väntar mycket jobb hos Attacus Stomsystem i Strömsund och Hammerdal. Men bristen på virke kan ställa till problem.

Publicerad

– De höjda virkespriserna påverkar oss fruktansvärt mycket. Vi har inga marginaler i befintliga projekt. Bristen på virke och priserna slår värst, det har väl snart ökat med 100 %, säger David Roos, platschef i Hammerdal.

– Det är jättekris. Vi har till och med tagit in en person som letar virke. Vi har två leverantörer, Edsele Såg och Norra Skog, och de har för lite. Söker vi nån annan leverantör så får vi till svar att de måste förse sina befintliga kunder först, och går vi till en byggvaruhandel är det samma sak, privat-personerna går först. Jag kan inte svara på hur länge vi klarar oss. Det kommer fram lite virke då och då, och vi hugger allt vi får tag i. Än så länge klarar vi oss, säger David.

Jobb saknas inte. Totalt söks nu ett fyrtiotal träindustriarbetare och betongindustriarbetare. HR-chefen Petra Hellström säger att det till största delen handlar om nyrekryteringar, men också till en del för att täcka pensionsavgångar.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS