Trots släktskap med framgångssagan Larven blev Lenko 460 en flopp.

Lenko 460 - början till slutet för snöskotertillverkning i Östersund

Den var tänkt att ta till vara det bästa hos Larven, den innovativa snöskotern från Lenko i Östersund. Men den nya modellen Lenko 460 blev en flopp.

Publicerad

Det konstaterar Håkan Nilsson i Ås. Han är inte bara ”Larvenentusiast”, utan har till och med två exemplar av Lenko 460, den utvecklade modellen som avvecklade hela snöskotertillverkningen.

Under mer än tjugo år hade snöskotertillverkaren Lenko i Östersund haft framgångar med sin modell Larven. Trots, eller rättare sagt tack vare ett udda koncept, snöskotern saknade styrskidor hade mittmonterad motor och ledat chassi, var Larven terrängens besegrare. ”Följ mig så ska du se att du kör fast” var en av alla reklamslogans för Larven.

Kort sagt, de som verkligen ville vara säkra på att komma fram valde Larven och satte skidor på de egna fötterna. Men även det bästa koncept åldras till slut. Kunderna föredrog allt mer snöskotrar av konventionell konstruktion och här såg Lenko en möjlighet att skapa en ny produkt.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS