Åsbor protesterade mot fastighetschefens beslut – fick rätt

Det blev upprörda känslor bland Åsborna när kommunens fastighetschef Tomas Nilsson med endast muntligt löfte arrenderade ut attraktiv kommunmark till privat aktör. Inget skriftligt arrendeavtal behövdes enligt Tomas Nilsson. Kommunen informerade inte boende. Medborgarna är kritiska till hanteringen.

Publicerad

– Fastighetschefen har gett ett muntligt löfte till en privat aktör att de ska få bygga en träningsarena för jakthundar på den här marken där skolan tränar orientering och som vi använder flitigt för träning, säger Hampus Wickström, som bor i Ås, samtidigt som han visar alla vältrampade skogsstigar som går genom skogen för Jämtlands Tidning. Skogsområdet ligger mellan E14 och skogsbruksskolan Torsta i Ås.

Det fastighetschefen Tomas Nilsson lovat en privat aktör var att hela området skulle stängslas in och göras otillgängligt för andra boende i Ås. Han gav bort arrendet utan att informera berörda medborgare och endast genom en muntlig överenskommelse och utan att informera berörda boende och skola.

– Det är konstigt att kommunens tjänsteman utan arrendeavtal kan arrendera ut vår gemensamma mark till en privat aktör som tar betalt för användningen av marken och att det är en muntlig uppgörelse, säger Hampus Wickström som är en av de 40-talet Åsbor som reagerat och nu protesterar mot Tomas Nilssons och kommunens agerande.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS