ArveMuseet ArveMuseet som drivs av Föreningen Bevara Ångaren Östersund har fått medel för att arbeta med sina utställningar. Bilden från Arvesundsdagen 2023 där Ebbe Woxlägd rattade en traktor i utställningen under överinseende av pappa Rudi. Foto: Tommy Norin (arkivbild)

ArveMuseet bland de som fick kulturarvsbidrag

LÄNET (JT) Riksantikvarieämbetet har beslutat om bidrag till fem projekt i länet som sammanlagt får 761 000 kr.

Publicerad Senast uppdaterad

Det är Föreningen Bevara Ångaren Östersund som driver ArveMuseet och som får 150 000 kr. för att utveckla utställningar. Föreningsarkivet i Jämtlands län får 250 000 kr. för projektet ”Bokklubbar som broar: Historiska källor och litteratur genom samtal om historien i södra Sapmi”. Det är ett pilotprojekt där deltagarna ska läsa böcker och koppla dem till historiskt källmaterial under ledning av en arkivpedagog, tanken är att skapa samtal om samisk historia. 

Häggenås hembygdsförening får 11 000 kr. för skyltning av Häggenås kyrkoruin. Ragunda hembygdsförening får 270 000 kr. för projektet ”Är det så man gjorde” och Härjedalens fornminnesförening 80 000 kr. för att installera fallskydd i Fornminnesparken. 

Totalt delar Riksantikvarieämbetet ut 17 miljoner kronor i bidrag till 127 projekt som drivs av ideella verksamheter över hela landet. Syftet med bidraget är att bevara kulturarvet och göra det mer tillgängligt. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS