Roger Ek och Johan Arnesson är två av flera ortsbor som engagerat sig för markområdet i Ås. Nu har de anmält kommunen till Förvaltningsrätten då de anser att arrendeavtalet som ansvarig tjänsteman Tomas Nilsson ingått strider mot gällande översiktsplan för området.

Åsbor kritiska till arrendeavtal, Anmäler Krokoms kommun till Förvaltningsrätten

ÅS (JT) Flera kommuninvånare i Ås är upprörda över hur kommunen har hanterat ett markområde i Ås. Området, som ligger mellan Torsta och E14, har använts flitigt för löpning, cykling och promenader. Men nu stängslas det in. Detta sedan fastighetschefen Tomas Nilsson ingått ett arrendeavtal med ett privat företag om en hundrastgård för träning av jakthundar. Hanteringen av arrendeavtalet är anmält till Förvaltningsrätten.

Publicerad Senast uppdaterad

Jämtlands Tidning skrev redan förra året om markområdet i Ås, där en privat aktör började stängsla in ett friluftsområde. Något som fick boende i Ås att reagera. Då visade det sig att kommunen gett ett muntligt löfte till en privat aktör om att hyra ut marken. Men det saknades avtal och det fanns inget ärende på kommunen upprättat om den ingångna muntliga överenskommelsen. Ansvarig för den muntliga överenskommelsen var plan- och fastighetschefen Tomas Nilsson.

Efter händelsen har en grupp engagerade kommuninvånare skrivit ett medborgarförslag till Kommunstyrelsen för att säkerställa att området är och förblir tillgängligt för det rörliga friluftslivet.

– Mitt medborgarförslag togs upp i Kommunstyrelsen och beskedet jag fick var att det redan i översiktsplanen är utpekat som ett markområde för det rörliga friluftslivet. Så beslutet på Kommunstyrelsen var att det ska fortsätta vara tillgängligt för allmänheten och användas enligt det som framgår i översiktsplanen. Ett besked jag var nöjd med, säger Johan Arnesson boende i Ås.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS