Arnljot spelas i år av Linnie Axelsson, medan rollen som Vaino innehas av Klara-Linn Frisdalen.

Få såg årets första Arnljotspel

FRÖSÖN (JT) Årets upplaga av Arnljotspelen innehåller mindre fart och fläkt än de jag tidigare sett. En pjäs som spelats i åtta decennier kan vara svår att hålla liv i. På premiären söndagen den 9:e juli var det glest på bänkraderna.

Publicerad

Det var synd att inte fler ville komma och se dramat live igen efter pandemin. Det är trots allt något som hör Jämtland till.

Det är bra att känna till snabbversionen av vikingen Arnljots öde om man vill se årets tolkning. Arnljot kommer tillbaka till Jämtland efter många år, hans käresta är gift med hans stora rival och har fått barn. Han blir så småningom fredlös och hamnar i norska Stiklestad där han blir kristnad, men dödad för sin nya tro.

Det var tyvärr problem med ljudet på premiärdagen vilket gjorde att det var lite svårt att hänga med i handlingen. Spelet lever av dialogerna i vilka man valt att behålla ett gammalt språk. Årets regissör Tess Paulsens nya karaktär Sveke behövs för att hålla i trådarna. Paulsens Arnljot skulle inte bära utan rået, som både involverar publiken och summerar vad som hänt efter långa dialoger.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS