Linnie Axelsson.

Linnie Axelsson blir årets Arnljot
– spelen kan åter ses på Arnljotlägden

FRÖSÖN (JT) Efter digitala föreställningar under pandemin återkommer nu Arnljotspelen till utomhusscenen på Frösön. Huvudrollen kommer att spelas av Linnie Axelsson och årets regissör blir Tess Paulsen.

Publicerad Senast uppdaterad

Det är en lång tradition att uppföra Arnljot som friluftsopera med publik på Arnljotlägden, Frösön. Det startade 1935 och då var kompositören Wilhem Peterson-Berger själv engagerad i saken. Uppehåll har sedan dess bara skett under krigsåren 1940-44 och under pandemiåren 2020-2021, då det blev digitala sändningar.

Men nu är Arnljot tillbaka på scenen utomhus inför publik och regissör blir Tess Paulsen som tidigare bland annat regisserat på POCKETteatern, Astrid Lindgrens Värld och Bergmanveckan på Fårö. Hon har även medverkat som skådespelare i ett stort antal tv-serier och filmer, däribland Beck och Gustavsson 3tr.

Huvudrollen som Arnljot kommer i år att innehas av Linnie Axelsson, som till vardags arbetar på bank och har en lång erfarenhet från amatörteater inom Östersunds Teaterverkstad. Hon började med teater i 14-årsåldern, har gått Stockholms estetiska gymnasium och flyttade till Östersund för nio år sedan.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS