Niklas Virta är VD för företaget som startades av Dajana Houdek, Martin Beiring och Rikard Virta 2010. Alla fanns på plats i Åre när kliniken öppnades. "Vi kompletterar varandra", säger Dajana, som är tandhygienist i botten.

Stora framtidsplaner när Aqua Dental öppnade i Åre

ÅRE (JT) I stationshuset Åre har i veckan en annorlunda tandklinik öppnat. Inget ser ut som man är van vid ett besök hos tandläkaren. Med tilltalande inredning, specialistvård och erbjudande av utbildning ska Aqua Dentals koncept vara lockande för både kunder och personal.

Publicerad

Inga vita väggar eller starkt ljus, här möts kunden av väggar klädda med björkfanér och ett milt varmt ljus. Allt luktar nytt och fräscht av trä. Utsikten över Åreskutan från behandlingsrummen är vidunderlig. Väntrummet är inbjudande och kan kanske lugna de som har tandläkarskräck litegrann, något som finns med i planeringen av inredning. Det berättar två av delägarna, bröderna Rikard och Niklas Virta.

Hur kom ni på att satsa på tandkliniker?

– Martin Beiring byggde upp en framgångsrik tandläkarkedja i Schweiz, vi tänkte att det skulle vi kunna göra, dels ta Martins erfarenhet från Schweiz i tandvård men en bättre konceptupplevelse. Det finns patienter som inte riktigt älskar att gå till tandläkaren. Vi vill det ska kännas upplyftande i stället för deprimerande. Det är grunden i allt.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS