"47 miljoner kronor ligger budgeten på", berättar Mattias Gyllensvärd och tillägger. Vi har sökt 29 miljoner i stöd från MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, och vi väntar på svar från dem.

Nu åtgärdas Mörviksån för att klara kommande skyfall

ÅRE (JT) Nu byggs det för fullt i Mörviksån i centrala Åre. Den gamla stenbeläggningen ska bort och ny beläggning gjuts. 47 miljoner kommer hela projektet att kosta.

Publicerad

– Efter Hans i fjol insåg vi att det var nödvändigt att genomföra denna etapp så snart det bara går och nu är vi i full gång, säger Mattias Gyllensvärd, teknisk chef Åre kommun

Vattnet i ån är uppdämt och avleds i två tjocka rör från bron på Stationsvägen ner till strax före bron på Årevägen. Det är en sträcka på 40 meter som ska få ny beläggning i betong, den gamla stensättningen ska bort. 

– Stenknäcksmuren håller inte utan ska nu ersättas av betong som är betydligt hållbarare, säger Viktor Edlund, biträdande projektledare.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS