Nästan 11 månader har det tagit innan NCC nu erkänt ett ansvar för muren som rasade i Åre.

NCC erkänner ansvar för slukhålet i Åre

ÅRE (JT) I veckan fick äntligen bostadsrättsföreningen i Åre ett svar från NCC där de tar på sig ett ansvar för raset som skedde i maj 2022.
– Vi är försiktigt positiva, ansvarsfrågan är viktig. Fram tills nu har de inte velat säga att de har ett ansvar, säger Anders Blomqvist, ordförande i bostadsrättsföreningen.

Publicerad

Bostadsrättsföreningen har i 11 månader försökt utreda ansvarsfrågan gällande det stora ras i Åre som gjort flera lägenheter obeboeliga. Kommunen har slagit ifrån sig ansvar och NCC, som ansvarig byggare, har krävt flera kostnadskrävande undersökningar från bostadsrättsföreningen.

– De har gått helt på den formella vägen snarare än att titta på hur muren ser ut. Vi har blivit tvungna att bevisa att muren ligger i bitar. De accepterade inte vår reklamation förrän vi hade en undersökning av en geotekniker. Det berättade Anders tidigare i år.

Den 20 mars skickade föreningen via advokat ett brev till NCC, där de begärde bekräftelse på att de tar ansvar för reparation av muren. Svar krävdes inom en vecka, annars planerade föreningen reparera muren i egen regi och kräva ersättning av NCC via tingsrätten. NCC har nu svarat.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS