Fr v Kaj Söder, kommunchef, Martina Eng, oppositionsråd, Daniel Danielsson, kommunstyrelsens ordförande, landshövding Marita Ljung, Mikael Sundman, kommunalråd och styrelseordförande Årehus.
Fr v Kaj Söder, kommunchef, Martina Eng, oppositionsråd, Daniel Danielsson, kommunstyrelsens ordförande, landshövding Marita Ljung, Mikael Sundman, kommunalråd och styrelseordförande Årehus.

Marita Ljung på rundtur i Åre

DUVED (JT) Det ingår i landshövdingeuppdraget att göra officiella kommunbesök för att se hur det står till på skolor, företag och andra verksamheter. De har förskjutits på grund av pandemin, men kan nu äntligen genomföras. På torsdagen mötte JT landshövding Marita Ljung och några av Åres kommunpolitiker för att kolla hur dagen i Åre varit.

Publicerad

De kommuner som hittills besökts är Strömsund, Härjedalen, Bräcke och nu alltså även Åre. Dagen i Äre kommun började med en träff på kommunhuset i Järpen, där Marita bland annat fick information om hur stort företagandet är i kommunen.

Det pratades också om vilka utmaningar som kommer med Åre
kommuns tillväxt. Det var många frågor samhällsplanering och om service när det gäller utbildning.

Det byggs en ny skola i Duved. Den kommer att rymma cirka 800 skolelever.

– Det är förskoleklass och upp till nian, berättar Mikael Sundman, kommunalråd. Tanken är att eleverna ska börja sin nästa termin i den nya skolan.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS