"Det känns jättebra. Detta är en upprättelse för mig, Kallbygden och inte minst hantverkarna som nu är riktigt glada", säger Per-Åke Wahlund, hotell- och krogägare i länet.

Länsstyrelsen säger ja till vildmarkshotell i Kall

ÅRE (JT) Ljust läge för en mountain lodge vid Suljätten i Kallbygden. Länsstyrelsen säger ja till Per-Åke Wahlunds planer.

Publicerad

– Det känns jättebra. Detta är en upprättelse för mig, Kallbygden och inte minst för hantverkarna som nu är riktigt glada, säger Per-Åke Wahlund, hotell- och krogägare i länet. 

Vad var det som stoppade upp dina byggplaner? 

– Bygglovet var klart redan i juni och då handlade det om 30 dagars överklagan via grannhöran. Tyvärr glömde handläggaren att skicka ut det beviljade bygglovet. Helt plötsligt kom Åre kommun på att de missat detta och då hade grannarna ytterligare ett par veckor på sig att överklaga det redan beviljade bygglovet och sedan hamnade ärendet hos Länsstyrelsen, berättar Per-Åke och fortsätter. De tre grannar som överklagat hade begärt inhibering vilket Länsstyrelsen avslog. Då bygger man på egen risk, en risk jag inte var beredd att ta. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS