"Det är orimligt att huset ska rivas när det inte ens finns någon plan för att ersätta det. Vi har lovats att stanna här på Bygården tills våren när huset ska rivas", suckar Frida Berglund, ordförande för Åredalens Klätterklubb. På bilden medlemmar i Åredalens Klätterklubb.

Klätterklubb tvingas lämna Bygården i Undersåker

ÅRE (JT) Nu tvingas Åredalens klätterklubb att lämna sin klätterlokal i Bygården i Undersåker. Det är Årehus som beslutat att huset ska rivas och därmed kommer klubben att stå utan lokal från maj nästa år.

Publicerad

– Det är orimligt att huset ska rivas när det inte ens finns någon plan för att ersätta det. Vi har lovats att stanna här på Bygården tills våren när huset ska rivas, suckar säger Frida Berglund, ordförande för Åredalens Klätterklubb. 

Vad ska ni göra sedan? 

– Vi har letat i flera år efter en klubbhall. Vi söker något mindre ställe där vi kan hålla till. Vi kör bouldering (klätterstil utan rep och specialutrustning) inomhus för att hålla det enkelt och det vi behöver är en yta på ungefär tio meter brett och runt fem, sex meter på höjden. Det är ett perfekt ställe vi har idag och det är så tråkigt att Bygården ska rivas, menar Frida.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS