I 70 år har Bygården samlat Undersåkersborna till allehanda aktiviteter.

Kamp för Bygården i Undersåker – ställer kommunalrådet till svars

UNDERSÅKER (JT) Rivningen av Bygården väcker stor ilska bland Undersåkersborna. En aktionsgrupp har bildats vid namn ”Bygårdens jubileumsgrupp”, namnet anspelar på att byggnaden fyller 70 år i år.

Publicerad

De anser att byggnaden rivs på felaktiga grunder, att kommunen har ett ansvar de inte kan fly ifrån och att det handlar om stor kapitalförstöring. 

Den anrika, röda Bygården såldes för sju år sedan av byföreningen till Åre kommun men idag är det Årehus som äger den. Rivningen har nu dragits i gång. Om inte rivningen påbörjats, så hade ett nytt rivningslov behövts. 

Men det har ännu inte presenterats vad som ska bli där i stället. En större allaktivitetshall i Stamgärde en liten bit bort är planerad och detaljplanen för den har varit ute på samråd. Hallen är i dagsläget planerad att innefatta sporthall, bibliotek och möteslokaler med mera, där en del av skolan ligger idag. Men Bygårdsgruppen anser att Bygården borde renoveras för att fortsatt skulle kunna användas till mycket av de verksamheter som funnits innan. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS