"Det har frusit jämt och bra de senaste veckorna och isens tjocklek ligger mellan åtta och femton centimeter. Fortsätter kylan kommer vi troligen att kunna öppna strax efter nyåret", säger Henrik Svärd distriktschef för Trafikverkets Färjerederi i Jämtland.

Isväg på Storsjön snart redo för trafik

ÅRE (JT) Isvägen mellan Sunne och Vällviken är snart redo för trafik. Trafikverkets Färjerederi jobbar för fullt med förberedelserna.

Publicerad

– Det har frusit jämt och bra de senaste veckorna och isens tjocklek ligger mellan åtta och femton centimeter. Fortsätter kylan kommer vi troligen att kunna öppna strax efter nyåret. Det tidigaste på många år, säger Henrik Svärd distriktschef för Trafikverkets Färjerederi i Jämtland. 

Under veckan har man sprängt råkar som fått isen att peka neråt. 

– Detta gör vi för att vi ska kunna få till en bra och farbar isväg. Vi vattnar för att få bort det isolerande snötäcket och för att isen ska kunna växa till ytterligare och nå tjockleken som krävs, berättar Henrik. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS