Fullbokat i Storlien inför påsken

STORLIEN (JT) 2022 öppnade det gamla anrika Storliens Högfjällshotell igen efter att ha varit stängt i många år. Jämtlands Tidning gjorde ett besök för att se vad som har hänt sedan öppnandet, insupa atmosfären och prata med besökare om deras upplevelse.

Publicerad

Camilla Eriksson bor i Ånn som ligger ungefär 3 mil från Storlien. Hon har tidigare varit taxichaufför, så hon är van att pendla. Camilla jobbade i Östersund innan och tvekade aldrig att flytta när hon fick jobbet som receptionsansvarig med visst administrativt ansvar på högfjällshotellet. 

– Jag trivs jättebra här! Det är det bästa jobb-bytet jag har gjort någonsin. Speciellt med närheten till fjället, det är bokstavligen utanför dörrarna, man är ute på kalfjället med en gång. Dessutom kan man ta Bångårdsliften direkt till backarna härifrån. Jag åker inte skidor eftersom jag har kraschat i längdspåret en gång, men jag åker mycket skoter. Vi brukar åka och fiska på södra Gråsjön, säger hon. 

Hon berättar vidare att under påsken är det näst intill fullbokat på hotellet, det finns ett fåtal rum med dusch kvar. De flesta besökarna kommer att checka in på skärtorsdagen. De har haft ovanligt mycket att göra vecka 11-12, mitt emellan sport- och påskloven. Annars brukar det vara just loven som är de stora höjdpunkterna. Camilla säger att nuvarande ägaren heter Hans Bark. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS