"Det här är min vision tillsammans med mina grannar på nersidan E14", berättar Per Nyberg. De vill bland annat bygga permanenta bostäder och förskola. En större rondell finns inritad i förslaget

Efter 15 år – nu börjar planerna för farliga korsningen i Åre att ses över

BJÖRNÄNGE (JT) Björnen och Björnänge är områden i Åre där stor utveckling planeras. Ett första steg är att förbättra avfarten från E14. Efter femton år ser det nu ut att hända saker.
– Jag har fått mycket mer positiva vindar från tjänstemän och politiker i att det vi visar går att skapa, säger Per Nyberg.

Publicerad Senast uppdaterad

I veckan godkändes planprogrammet för Björnen centrum som möjliggör plats för bl a 2 300 turistbäddar, butiker och restauranger. Detta innebär att en detaljplan kan börja tas fram. Per Nyberg (M) driver Björnänge AB där bland annat två matbutiker ingår.

Som politiker ser han till att inte vara med i beslut som berör de platser han själv är involverad i. Som företagare har han en annan roll, han har tillsammans med grannar tagit fram ett förslag på utveckling av området nedanför E14.

Ett problem som påverkar hela området, både idag och för framtida utveckling är avfarterna på platsen. Redan idag är det kaos flera gånger per dag och många olyckor har skett.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS