Johan Almroth har verksamhet i Östersund och Åre och nu är han nominerad till Guldgalan i Östersund 9 november.
Johan Almroth har verksamhet i Östersund och Åre och nu är han nominerad till Guldgalan i Östersund 9 november.

Hållbara reparationer hos Johans Smartfix

ÖSTERSUND (JT) Han tycker att det är för mycket slit och släng mentalitet när telefonen eller datorn slutar att fungera.
– Det är bättre att kolla om man kan laga telefonen i stället för att springa och köpa en ny direkt, säger Johan Almroth som driver företaget Smartfix i Östersund och Åre.

Publicerad

Den nionde november samlas näringslivet i Östersund till den ärliga Guldgalan där företagare får pris i olika kategorier. Inför galan är Johan Almroth som driver företaget Smartfix i Östersund och Åre nominerad till utmärkelsen ”Årets hållbara företag”. Han har nämligen hittat ett eget koncept för att skapa hållbarhet kring mobiltelefoner och datorer. Han är född och uppvuxen i Östersund.

I gymnasiet läste han teknik och efter det arbetade han vid Brunflo Möbler. Han drev också̊ under tre år egen möbelhandel på Öland. För åtta år sedan fick han idén att starta företaget Smartfix med affärsidén att laga mobiltelefoner och datorer, dessutom skicka helt uttjänta sådana till återvinningsföretaget Recycle Troop i Göteborg samt Returen i Ytterån. 

– Jag skickar cirka 20 000 reservdelar årligen till återvinning, säger Johan Almroth. Han köper också upp telefoner, lagar dem för att sälja dem vidare.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS