Så här är det tänkt att det ska se ut. Illustration: Åre kommun.

Holiday Club bygger nytt hotell i Åre

Holiday Club Åre öppnade år 2004. Nu satsar de på att bygga en helt ny hotellbyggnad med tre våningsplan, 100 meter från Åresjöns strand.

Publicerad

50 extra rum planeras. Det blir också satsningar framöver på gäster från Finland. Den nya hotellbyggnaden är tänkt att vara på 1 800 kvadratmeter och den ska komplettera det nuvarande hotellet med ytterligare runt 50 dubbelrum. Idag har hotellet 250 rum, så det blir 300 rum totalt. 

En cirka 20 meter lång gångbro över Mörviksån ska förbinda tillskottet med huvudbyggnaden. Dessutom ska byggnaden innehålla parkeringsmöjlighet i bottenplan samt ett parkeringsdäck, eftersom den är tänkt att byggas där det idag är en stor parkeringsplats.  

Hela planområdet omfattas av strandskydd, vilket dock är hävt. Detaljplanen är ute på samråd under våren. Finska Holiday Club Resort blev från och med 1 oktober 2020 ensam ägare till Holiday Club i Åre. Jussi Valtola tog över som VD. Han berättar lite mer om nybyggnadsplanerna:

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS