Åre-musiker invald i tankesmedja

ÅRE (JT) Sofia Hallgren skapar filmmusik till främst drama och dokumentär från sitt hem i Åre, nyligen skrev hon musiken till den danska filmen Gabi. Nu har hon tillsammans med tio andra blivit invald i Unga tankar om musik (UTOM) för en period av fyra år.

CUTOM är en fristående tankesmedja samlande musiker i åldern 25-40 år. Medlemmarna samlas fyra gånger per år för att ägna sig åt fortbildning, konstnärligt arbete och för att få möjlighet att lära sig mer om och påverka musiklivet i landet.

Dessutom för UTOM dialog med makthavare och medlemmarna ges bland annat förutsättningar för kulturpolitisk påverkan. -Det är glädjande att se den bredd av erfarenheter dessa nya medlemmar tar med sig in i UTOM och jag ser framemot att se hur dom kommer att bidra till vår fortsatta utveckling även om det för min del kommer att ske på håll då det här är mitt sista år. I och med UTOM:s inbyggda successionsordning som innebär att varje medlems aktiva period är fyra sammanhållna år försäkrar vi ett ständigt inflöde av nya idéer, perspektiv och energi.

Det och strävandet efter bredd vad det gäller genrer, disciplin och representation ser jag som en förutsättning för att vi ska vara en aktör som är med och skapar bättre förutsättningar för framtidens musikliv.’’, säger Sanna
Gibbs, operasångerska och ordförande för UTOM.
Faktaruta

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS