Malin Jönsson i Stora Blåsjöns Sportbod

Drömmen om snö blev verklighet

I Sportboden vid Vildmarksvägen jobbar en helikopterpilot. Malin Jönsson driver butiken sedan fyra år vid Stora Blåsjöns Fjällanläggning. Hon har hittat sin plats som entreprenör och förverkligat en dröm att få jobba med snö. Kanske är det så att hennes försäljning av kite/drak-prylar ligger nära piloten Malin.

Publicerad

– Jag vill inte bara åka skidor, jag vill sälja också, säger Malin som vid sidan om Sportboden har startat en hemsida, H2Osport.se, där allehanda vatten- och snögrejer finns att köpa.

– Pappa slängde mig på skidor från det jag var ett år, och jag vet att jag önskade mig snö i julklapp i många år. Men vintern i Stockholm klarar jag inte av längre. Så småningom fick jag jobb i Arjeplog på på biltestbanan, jag tog flygcertifikat, och nu är jag här efter att ha jobbat som helikopterförare i Gäddede. Jag gör det fortfarande, men nu håller jag mest på med bokningar. Just nu är helikoptern i södra Sverige, men jag väntar på att den kommer hit. Annars har jag flugit fiskare, jägare och vandrare upp på fjället. Blåsjöns Fjällanläggning drev själva Sportboden, men jag fick ta över driften. Jag såg ju att det går att utveckla. Sportboden är mitt arbete. Det går ganska bra med nätförsäljningen, men nu är det bekymmer med leveranser på grund av coronan, berättar Malin.

Det här skulle kunna utformas till en platsannons. Hon behöver ha någon som tar hand om affären när hon måste ägna sig åt skidliften, pistning eller sin nätförsäljning.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS