Anda Embretzen är socialchef i Härjedalen.

Fortsatt svårt inom vård och omsorg för länets kommuner - Åre kommun har begärt hjälp från Skistar för att lösa bemanningen

LÄNET (JT) Situationen på de särskilda boendena och inom hemtjänsten i olika kommunerna var allvarlig förra veckan, som Jämtlands Tidning kunde berätta. Både vad det gäller vårdtagare/brukare och personal. Och så har det fortsatt. Men när Krokom vill bara ta in ny personal om det är riktigt krisläge har man i Åre vänt sig till Skistar för hjälp. I Strömsund är det svårt med vikarier, de söker med ljus och lykta. Är det bra att det kommer in nya människor i dessa pandemitider? Hur vägs det mot personalbehovet?

Publicerad

Från Åre meddelar socialchef Malin Andersson att de har 12 smittade medarbetare inom hemvård/LSS samt fyra smittade personer med insats inom hemvård/LSS. På frågan om hur de täcker upp personalbristen, blir svaret:

–Vi har i denna vecka 2-3 personer som dagligdags inte jobbar inom hemvård, som är på plats i hemvården. De utför enklare sysslor, så våra vårdutbildade kan koncentreras sig på sina arbetsuppgifter. Dessa personer kommer frivilligt från andra verksamheter inom kommunen. Vi har också tagit en kontakt med Skistar för att utreda om de i detta läge kan hjälpa oss med personalförsörjningen.

En vädjan har gått ut till Skistars medarbetare om de kan tänka sig att hjälpa Socialkontoret och Barn- och utbildningskontoret. Om de nappar på erbjudandet, kommer de få en kortare tjänstledighet från Skistar för att under samma period jobba för kommunen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS