Landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg i solskenet på Grönt Center i Ås.

Landsbygdsministern talade på LRF Jämtlands regionstämma
Men drivmedelsfrågan för känslig

ÅS (JT LRF Jämtlands regionstämma genomfördes på onsdagen den 16 mars. Det skedde såväl på plats på Grönt Center i Ås som digitalt. Landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg (S) talade men besvarade aldrig den fråga som JT ställde om de nyligen aviserade drivmedelssubventionerna.

Publicerad

Lars Ahlin, ordförande regionstyrelsen LRF Jämtland såg denna dag som den viktigaste på året, och som speciellt viktiga såg han de sju inkomna motionerna. Det skärpta säkerhetspolitiska läget återkom i hans inledande tal och en tyst stund för Ukraina hölls.

Han menade också att uttrycket ”sunt bondförnuft” skulle återtas och han gav Skogsstyrelsen en känga på grund av artskyddsförordningen. Vidare delades bland annat tre silvernålar ut, till Bertil Sivertsson, Nils Johnsson och Monica Jacobsson samt årets lokalavdelning utnämndes (Mitt Härjedalen).

Årets Gröna Guld-vinnare, Emelie Olsson, Fjällfjöset, talade också, utöver de sedvanliga stämmoförhandlingarna. LRF Jämtland har runt 4 000 medlemmar och på regionstämman deltog ett 80-tal.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS