Pia Hagmar tog ut en häst från hagen vilket hon trivs allra bäst med.

Hästigt värre när skrivkurs för barn hölls i Ammer

AMMER (JT) Läslovet för ungdomarna i Ragunda fick ett fint besök av författaren Pia Hagmar i veckan, Pia har skrivit ett åttiotal barnböcker om hästar varför ridskolan och ridhuset i Ammer blev det rätta elementet. Barnbibliotekarien Alida Johansson från Ragunda kommun kunde berätta.

Publicerad

-Först är det ett författarbesök med Pia Hagmar och du ser en del av alla böcker som hon skrivit, det är barnböcker om hästar men hon har även skrivit andra böcker. Det här första avdelningen är öppen för allmänheten, efter det är det en skriv-workshop med Pia för barn som har föranmält sig och som får lära sig att skriva sina egna hästböcker. Det är sju som har föranmält sig till skriv-workshopen men det kan bli några fler.

Författaren Pia Hagmar, är det ditt stora intresse av hästar som gjort att det blivit ett åttiotal böcker om just det?

–Ja, anledningen att jag är här är ju att jag skrivit många hästböcker för barn och ungdomar, jag tycker det är jätteroligt att vara här, annars när jag är ute på författarbesök får jag hålla nere mitt egna hästintresse, men när man är på ett sådant här ställe kan man ju frossa hur mycket man vill, konstaterar hon.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS