I 30 år har Ulf Hedenström gett blod.
I 30 år har Ulf Hedenström gett blod.

Blodgivaren Ulf hoppas att fler ger blod

ALSEN (JT) Ulf Hedenström är veterinär på Wången sedan över 20 år tillbaka. Han är också ett känt ansikte på Blodgivarcentralen i Östersund, idog blodgivare som han är sedan 30 år tillbaka.

Publicerad

I veckan sprang han Blodomloppet i Östersund, i ett av de två lagen från Wången som deltog. Detta lopp, med start och mål i Badhusparken, drog runt 1 000 deltagare vilket är mer än tvåhundra fler än förra året. Arrangör är Östersunds SK och syftet är att locka fler att bli blodgivare. Ulf Hedenström är en god ambassadör för blodgivning. Han berättar:

–Jag har lämnat blod i 30 år nu och jag kan verkligen rekommendera det. Det är en viktig insats! En del kanske tycker att det känns lite ovant den allra första gången, men jag vill i så fall uppmana dem till att fortsätta, inte sluta efter bara en gång.

Ulf har blodgruppen 0+, vilket gör att han är universalgivare. Han ger blodplättar (trombocyter) var 3-4 vecka och han står också på standby om sjukhuset behöver blod mer akut. Det kan vara viktigt när det till exempel handlar om leukemi.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS